home image
coin icon
Цени за бизнес партньори
home image
en
EN
header bottom border

Театър Българска Армия

“Г.С.Раковски” № 98, София
Драматичен Район: Център

Последен коментар

За "Театър Българска Армия"

Театър “Българска армия”  се намира в самия център на София на удобно и достъпно място на ул. “Г.С.Раковски” № 98. Сградата му е построена през далечната 1936 година и е функционирала, като популярния през 30-те години на миналия век киносалон „Роял”. По време на бомбардировките през Втората световна война е била почти разрушена, но след неколкократни реконструкии е превърната в модерно театрално пространство с основен салон за 500 зрители и камерна сцена с 60 места.

В своята 60-годишна история театърът е представил пред публиката повече от 300 постановки. В репертоара на театъра са играни както класически творби на автори от световната драматургия (Шекспир, Шилер, Калдерон, Чехов, Горки, Ибсен, Брехт, Б.Шоу, Фр.Дюренмат, Т.Уилямс, А.Милър, С.Бекет, Й.Йонеско), така и първи постановки на нови български пиеси. Театърът е гостувал със свои спектакли в Русия, Германия, Мексико, Испания, Белгия, Франция, Израел, Полша, Швейцария, Македония.

В трупата на театъра играят известни театрални и филмови звезди като Васил Михайлов, Меглена Караламбова, Пламена Гетова, Бойка Велкова, Вълчо Камарашев, Илия Добрев, Милен Миланов, Георги Новаков, Веселин Ранков, Мирослав Косев, Иван Радоев, Иван Ласкин, Камен Донев, Йоана Буковска, Анастасия Ингилизова, Антоанета Добрева - Нети, Стефка Янорова, Георги Къркеланов, Ненчо Илчев, както и талантливото младо попълнение в лицето на Александра Сърчаджиева, Екатерина Стоянова, Леонид Йовчев, Веселин Анчев, Лидия Инджова, Гергана Данданова, Ангел Генов. 

В репертоара на театъра са играни и се играят едни от най-добрите пиеси на класически български  и чужди автори - от Иван Вазов, през Никола Русев до Камен Донев; от Шекспир до Чарлз Буковски и от Шилер до Мариус фон Майенбург.

Театърът е участник и носител на многобройни театрални награди от Национални и международни фестивали – Германия, Русия, Мексико, Израел, Испания, Франция, Македония и т.н.

60-годишния живот на театъра ни провокира и задължава да продължаваме да работим и осъвременяваме мястото му на културен институт с национално и международно значение и с перспектива да доразвива добрата българска театрална традиция, да стимулира развитието на българската драматургия и съвременния театрален език.

Общи условия

УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА БИЛЕТИ ЗА ТЕАТЪР

1. За да получите своя билет за театър, трябва да разпечатате закупения ваучер с уникален код, който се генерира от системата и да го представите на касата на съответния театър до 30 минути преди началото на представлението.


2. Баркодът на  билета получен на касата, ще бъде проверен на входа на събитието, на специално обозначените места.
 
3. Билетът позволява на един човек да влезе веднъж.
 
4. Плащане за билети не се анулира и съответно закупените билети не се връщат и не се заменят. Изключение  се прави при отмяна на представление. Тогава театъра се задължава да даде на клиентите възможност за срок от 14 дни след датата на отмененото представление да възстанови сумата ,  да завери билетите за следващо представление или да завери билетите за друг спектакъл на същата парична стойност. При по-ниска цена на билета, разликата не се връща. При по-висока цена на билета разликата се доплаща.
 
 
5. С покупката си на билет, билетопритежателят се задължава да спазва общоприетите норми на поведение в театъра.
 
 
6. Неправомерно копиране на разписката за платен билет ще я направи невалидна за достъп до събитието.


При възникнали въпроси можете да се свържете с екипа на ReZZo.bg на email: support@rezzo.bg или на телефон 0884161745
 
 
 
 
 
 

Виж повече

Коментари

Няма добавени коментари.
направете резервация
направете вашата

резервация

с оферта

×

ВСЯКА ВТОРА ПИЦА С 50% ОТСТЪПКА

Тип резервация

Брой хора

Тип резервация:

Изберете оферта:
Плащане
Или плати с карта
Powered by
Не откривате желаният от Вас час?
Направете запитване тук
ОФЕРТА
×
Купи билет