Оферти
*** Очаквайте от обекта да се свържат с Вас за избор на вариант и заплащане.***
“Different by Nature”: 4-степенна pairing вечеря с уиски Highland Park
30.10 | 19:30
Ресторант Talents
Пригответе се за една незабравима уиски pairing 4-степенна вечеря, посветена на изкуството на перфектното съчетание!
Всяко от ястията приготвени от нашите шеф-готвачи е създадено, за да подчертае уникалния характер на 4 емблематични уискита от легендарната дестилерия Highland Park позната със своя богат и опушен свят. Към менюто сме добавили и комплимент amuse bouche съчетан с HP10 YO welcome коктейл.
Уискитата, които ще опитаме са Highland Park 12 YO, 15 YO, Highland Park Cask Strength 4, както и Highland Park 18 YO за финал. Специален гост на вечерята ще е и дългогодишният посланик на Highland Park в света – Мартин Маквардсън, който ще сподели тайните зад отличителния вкус на уискито.
Меню :
- Amuse (съчетано с Highland Park 10 YO коктейл)
- Туршон от фоа гра с какао и шам фъстък върху крекер от черен хляб с квас
- Студено предястие (съчетано с Highland Park 12 YO)
- Карпачо от телешко месо мариновано с коджи ориз, гочуджанг и пармезанов кръмбъл
- Топло предястие (съчетано с Highland Park 15 YO)
- Пържени свински уши с Хойсин сос и джърк, пюре от целина и ябълки и чътни от ананас
- Основно ястие (съчетано с Highland Park Cask Strength 4)
- Еленско месо с шоколадов сос, конфитирани моркови и рагу от гъби
- Десерт (съчетано с Highland Park 18 YO)
- Кръмбъл от пекан, компот от кумкуат, уиски кремю и мус от черен шоколад
Основана преди повече от 200 години, Highland Park произхожда от Оркни – суров, но вдъхновяващ архипелаг край североизточното крайбрежие на Шотландия. Там, където дърветата трудно растат заради ветровете, торфът е пропит с ароматен пирен – тайна, която придава на уискито неговия фин, неповторим димен характер. Всяка бутилка Highland Park носи сложността и дълбочината, идващи от отлежаването в бъчви от европейски и американски дъб, подправени с шери. Запазването на традиционните техники – като ръчното обръщане и сушене на ечемика – гарантира автентичния стил, който е донесъл на дестилерията световна слава.
Цена на куверта: 150 лв./човек
Очакваме ви на това специално кулинарно-дегустационно пътешествие.
За Talents
Модерни класики, вдъхновени от света!
Създаден като място за обучение на бъдещи шеф готвачи, и като част от Кулинарна академия HRC, ресторант Talents бързо се превръща в синоним на висшата кулинария и добрата кухня в София. Всяка година млади и мотивирани таланти от цял свят влизат в ресторанта, за да демонстрират своите умения в готварството и ресторантьорството. Стремим се винаги да следим последните тенденции в света на кулинарията и да надхвърляме очакванията на нашите клиенти.
Нашият главен готвач - Шеф Любен Койчев менажира екип от млади шеф готвачи от цял свят, като всеки един от тях притежава идентичен стил, който радва гостите на ресторанта.
Детайли
Допълнителна информация
Допълнителни опции
Лятна градина/тераса, Бебешко столче, Брънч меню, Паркинг, Подходящ за бизнес среща, Подходящ за рождени дни, Подходящ за групи и Шеф готвач
Начини за плащане
в брой, VISA, VISA Electron, MasterCard, Maestro, Borica и Revolut
Разполага с
Wi-Fi, Лятна градина, Паркинг
Работно време
Брой хора
Час
Вид резервация
Вид резервация
Изберете оферта
Масата Ви ще се пази до 15 мин
.
Коментари
Ясена И.
Светозар Д.
Светозар Д.
Evgeni E.
Христина С.
Ясен Т.
Ясен Т.
Пламен П.
Borislava A.
Антон Н.