Оферти

Ресторант Talents
11 & 12 юли
11:30 – 15:00 ч.
Поредната спирка от нашата кулинарна обиколка ни отвежда в Гърция – земя на зехтин, море и философията „Нищо в излишък“. В главната роля този път е Chef Stefan Stoev – су шеф на ресторанта и преподавател, специализиран във фюжън кухня и съвременни техники. Шеф стефан Стоев вече 2 години е неизменна част от кипа на Талантс.
Този гръцки brunch ни учи да живеем като гърци – с уважение към продуктите, с любов към простотата и с усещане за празник във всяко ястие.
***

Starters
Супа „Авголемоно“ със скариди, миди, бяла риба, лимонова емулсия и билки – 16,60 лв
„Лакерда“ – осолен маринован паламуд в билки и зехтин,
поднесен с пита хляб – 14,60 лв
Еспума от „Тарама“ салата със свежи салати, зехтин и мариновани гръцки маслини с билки и цитруси – 12,90 лв
Тост от пълнозърнест хляб с квас, мус от „Фава“, гриловано халуми и карамелизиран лук с „мастиха“ – 16,90 лв
Mains
„Кукуреци“ с агнешко месо, пържени тиквички и класическо „Дзадзики“ – 21,90 лв
„Сувлаки“ шишчета с домашна пита хляб, „Дзадзики“, мариновани зеленчуци, пресен риган и лимон – 19,90 лв
Поширан лаврак, миди с узо, пяна от „Скордаля“ с бадеми и хрупкави морски аспержи – 23,90 лв
Dessert
Кадаиф с мус от фета, портокали и сладолед от шамфъстък – 10,90 лв
***
„Нищо в излишък“ не е просто гръцка максима – тя е покана за живот в баланс, уважение и наслада.
Живей като грък!
Нека brunch-ът бъде вашият остров на вкусове и срещи това лято.

Ресторант Talents
27 & 28 юни
11:30 – 15:00 ч.
Следващата спирка от поредицата Brunch в Talents ни отвежда отвъд океана – към сърцето на американската кухня. А зад това вдъхновено пътуване стои не кой да е, а самият Chef Luben Koychev – главен готвач на ресторанта и майстор на концептуалната кухня.
Неговото специално brunch меню съчетава емблематични американски вкусове с прецизността и стила на Talents. Очакват Ви богати аромати, смели комбинации и дълбока кулинарна философия.
***

Starters
Салата „Cobb“ с авокадо, яйца, бекон, синьо сирене и дресинг с винен оцет – 12,60 лв
Салата „Waldorf“ с ябълки, целина, орехи, грозде и микс от свежи салати – 11,60 лв
Скариди на вестник с „Old Bay“ микс от подправки, лимон и билки – 24,90 лв
Mains
„Three Sisters Stew“ – веган „касерола“ с домати, боб, царевица и тиквички – 15,90 лв
„Mac’n cheese“ – паста с чедър и моцарела, запечена с хрупкави трохи – 17,60 лв
New York–style hot dog – наденичка от говеждо месо, традиционен лучен сос, мариновано зеле, средно люти чушки и питка на пара – 16,90 лв
„MAGA“ – двоен чийзбургер в брьош с квас, телешко „Longhorn“, мариновани краставички и лучени кръгчета, опушен сос – 28,60 лв
Dessert
„Boston“ чийзкейк с шоколадова глазура и плодове – 10,90 лв
***
„Всяка голяма промяна в Америка започва на вечерната маса.“
— Роналд Рейгън
Тази мисъл на Рейгън не е просто цитат. Тя ни напомня, че най-важните разговори започват не в кабинетите, а около масата. Там, където се споделя денят, където се оформят ценности, изграждат се характери и се посява онова, което утре наричаме общество.
Нека brunch-ът бъде повече от вкус – нека бъде повод за истинска среща.

25 юни | 19:00 ч.
Цената е 139 лв. на човек.
Горещо, пикантно и кулинарно вдъхновено – каним Ви на специална вечер, посветена на аромата и ритъма на Red Hot Chili Peppers!
Менюто е дело на шеф Петя Цанкова – възпитаник на HRC Culinary Academy и вече 5 години важна част от екипа на Talents. Нейният стил е вдъхновен от любовта към печивата, балансираните вкусове и истинския занаят.
Меню:
Амюз
Компресирана диня в текила, портокал и халапеньо, с крем фреш и чипотле пудра
Чиния за споделяне
Чушки падрон с морска сол и балсамов оцет
Студен стартер
Скариди в перуански стил с червен лук, крем от чушки амарило, цитрусов винегрет, хрупкаво чили и пържена царевица
Топъл стартер
Равиоло с Ндуя, калабрийски чушки, мус от страчатела, печени домати и кедрови ядки
Основно
Бавно готвено пилешко филе, глазирано с „Нам пла“ и чили бърд ай, с босилеков гел, жасминов ориз на пара с лимонена трева и кафир лайм
Пре десерт
Белини и пипер ‘нора’
Десерт
Сладолед с чили пири-пири и кардамон, пюре от манго, нар, фъстъци и хъникомб
***
За онези, които не се страхуват от подправките и обичат храната с характер.
Вечер, в която всеки вкус носи енергия, всеки аромат – настроение, и всяка хапка – вдъхновение.

Когато маслината стане муза… се ражда вечер като тази…
На 9 юли Ви каним на кулинарна разходка от корена до плода – с маслина в главната роля и вдъхновение, което стига чак до… кучето.
Да, правилно прочетохте – Кристина Ванчева, млада кулинарна надежда от HRC, черпи вдъхновение както от Средиземноморието, така и от своя верен асистент в кухнята – четириногия Олив, кръстен (естествено) на любимата ѝ съставка. Олив обожава готвенето, гостите и всичко, което включва внимание, аромат и поне един паднал на пода бриош.
А менюто? Малка симфония от седем ястия, всяко посветено на различен сорт маслина –
от нежната Castelvetrano в амюза с пилешки дроб и черешов конфитюр,
през изненадващата Koroneiki в патешки сърца с пяна от портокал,
до опушеното маскарпоне с Arbequina за финал.
Има и арт активен артишок с крем от кашу за вегетарианците,
и ентракот с трюфелов муселин за онези, които обичат тежката артилерия.
Меню:
Амюз:
Пилешки дроб, черешов конфитюр, домашен бриош. А… маслината е „Castelvetrano”
Студено предястие:
Тиквички, мариновани репички, млад грах. А… маслината е „Taggiasca”
Топло предястие:
Патешки сърца, пяна от портокал, кореноплодни зеленчуци. А… маслината е „Koroneiki“
Основно (вегетарианска опция):
Артишок, крем от кашу, въздух от сезонни билки. А… маслината е „Kalamata“
Основно:
Ентракот, трюфелов муселин, панчета, жу с коняк. А… маслината е „Kalamata“
Пре десерт:
Черница, хрупкаво кисело мляко, сорбе от зехтин. А… маслината е „Picual”
Десерт:
Босилеков финансиер, сладко от диви ягоди, опушено маскарпоне. А… маслината е “Arbequina“
Кога: 9 юли 2025 г.
Къде: ресторант Talents, София
Цена: 129 лв. на човек (седемстепенно меню)
За Talents
Модерни класики, вдъхновени от света!
Създаден като място за обучение на бъдещи шеф готвачи, и като част от Кулинарна академия HRC, ресторант Talents бързо се превръща в синоним на висшата кулинария и добрата кухня в София. Всяка година млади и мотивирани таланти от цял свят влизат в ресторанта, за да демонстрират своите умения в готварството и ресторантьорството. Стремим се винаги да следим последните тенденции в света на кулинарията и да надхвърляме очакванията на нашите клиенти.
Нашият главен готвач - Шеф Любен Койчев менажира екип от млади шеф готвачи от цял свят, като всеки един от тях притежава идентичен стил, който радва гостите на ресторанта.
Детайли
Допълнителна информация
Допълнителни опции
Лятна градина/тераса, Бебешко столче, Брънч меню, Паркинг, Подходящ за бизнес среща, Подходящ за рождени дни, Подходящ за групи и Шеф готвач
Начини за плащане
в брой, VISA, VISA Electron, MasterCard, Maestro, Borica и Revolut
Разполага с
Wi-Fi, Лятна градина, Паркинг
Работно време
Брой хора
Час
Вид резервация
Вид резервация
Изберете оферта
Масата Ви ще се пази до 15 мин
.
Коментари
Светозар Д.
Светозар Д.
Evgeni E.
Христина С.
Ясен Т.
Ясен Т.
Пламен П.
Борислава А.
Антон Н.
Калин Р.